Коя кола е по-скъпа за поддръжка: Audi Q5 2.0t или BMW X5 35i? - Автокъща IS Auto

Коя кола е по-скъпа за поддръжка: Audi Q5 2.0t или BMW X5 35i?

Коя кола е по-скъпа за поддръжка: Audi Q5 2.0t или BMW X5 35i?

Здравейте, благодаря ви за въпроса. Ще се радвам да дам моята представа. Отговорът на този въпрос не е толкова прост, колкото може да изглежда. Най-големият фактор ще бъде годината на двете превозни средства, които сравнявате. BMW идва с два възможни двигателя. Едното по-голямо от другото, така че това ще повлияе на разхода на гориво. Може да искате или да не искате да вземете това предвид, когато изчислявате разходите за поддръжка. И двете превозни средства са пълни с усъвършенствана електроника, която ще бъде скъпа за ремонт. Германските превозни средства като цяло са по-скъпи за ремонт в сравнение с подобен клас азиатски автомобили. Има по-малко немски автомобилни експерти, отколкото азиатски и американски автомобили. Липсата на експертиза увеличава разходите за ремонт на немско превозно средство.

Audi е турбо четирицилиндров, който най-вероятно е по-икономичен от BMW, но по-висок при поддръжка. BMW идва с компресор, който произвежда повече мощност, но не помага за ефективността в повечето ситуации. И двата автомобила ще използват по-скъпи гуми. Но можете да избирате гумите, когато става въпрос за смяната им, така че това излиза равно. И двете ще се нуждаят от синтетично масло, така че разликата между двете ще бъде незначителна. Обслужването на трансмисията и времето на разпределителния вал ще трябва да бъде разгледано в зависимост от годината на закупеното от вас превозно средство и колко дълго възнамерявате да го запазите. Остава най-много да се чупи. Отново, това ще зависи до голяма степен от точната година и модел и подробностите, които могат да направят разликата, ще бъдат трудни за един човек да знае. Поради тази причина ви насочвам към следния линк: Поддръжката на кои марки струва най-много? Въпреки че това е средната стойност на всички превозни средства, които BMW и Audi правят. Основното нещо, което трябва да се отбележи при сравнението ви е, че Audi и BMW са едни от най-скъпите за поддръжка.

Според мен е малко като нацепване да сравняваш разходите за поддръжка между двете. И двамата имат подобни предизвикателства със сложни електрически проблеми в дългосрочен план, както и че са ориентирани към производителността превозни средства, при които начинът, по който шофирате колата, може да има големи разлики в това колко бързо се износват гумите, колко скоро са необходими смените на маслото и колко бързо спирачките се износват. BMW е номер 1, а Audi е номер 5 в този списък. Мисля, че това е най-добрият отговор, който можете надеждно да получите с това сравнение. Grow Easy LTD

Лично на мен БМВ-то ми харесва повече. Моят личен опит ми казва, че това е по-добро превозно средство. Мисля, че ще се счупи по-малко в дългосрочен план. Имайте предвид, че дългосрочният план е над 100 000 мили. Ако продадете колата преди това, просто сравнете препоръчаната от производителя поддръжка за всяко превозно средство. Обадете се в местния магазин, за да видите колко таксуват за всяка услуга и ще получите своя отговор. Повечето автомобили на пътя днес няма да имат повреди преди 50 000 мили.

Ако желаете допълнителна помощ, помислете дали да не накарате експертен автомобилен техник от YourMechanic да извърши инспекция на автомобила преди покупката вместо вас, за да ви даде повече подробности за всяка кола.

производителност

Когато се отдадете на луксозен автомобил, вие искате да се насладите на плавно управление, съчетано със стабилни конски сили. Между Audi A3 и BMW 320i, Audi построи превъзходния седан. 2,0-литровият TFSI двигател с турбокомпресор не се сдържа, когато натиснете газта. Всъщност ще бъдете почерпени с колосалните 186 к.с. при задвижване на предните колела. BMW може да има голям успех, но не успява с 2.0L TwinPower Turbo 4-цилиндров двигател. Ще достигнете 180 к.с., което прави голяма разлика на пътя. Нуждаете се от доказателство? Audi A3 ускорява от 0-100 мили/ч за 6,6 секунди. На BMW 320i са необходими 7,1 секунди, за да постигне същото постижение.

Икономия на гориво

И така, Audi A3 има повече цип на пътя. Какво ще кажете за икономията на гориво? Може да очаквате BMW да има предимство, предвид по-мекото му представяне, но Audi A3 успява да бъде едновременно мощно и ефективно. BMW 320i генерира до 23 mpg в града със своята автоматична скоростна кутия, докато Audi A3 управлява 26 mpg в града. Всички тези допълнителни километри наистина добавят повече от година пътуване до работното място, поръчки и пътувания. Навсякъде представянето на A3 е трудно да се надмине.

Цена

Дори когато решите да се похарчите за луксозно превозно средство, искате да сте сигурни, че вашата инвестиция си заслужава цената. Изненадващо, Audi A3 има по-ниска начална цена от двата варианта. Седанът Audi A3 2018 г. започва от препоръчителна цена от само $31 950 за това динамично представяне и впечатляващ инженеринг. BMW, от друга страна, започва от солидна цена от $34 900! Това е разлика от близо 3000 долара за превозно средство, което не е толкова мощно или ефективно.

Още от is auto

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button