НАПРЕДЪКЪТ НА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА В МАЛИ ДВИЖИ РАЗВИТИЕТО - Автокъща IS Auto

НАПРЕДЪКЪТ НА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА В МАЛИ ДВИЖИ РАЗВИТИЕТО

Мали е осмата по големина държава в Африка, граничеща с Алжир, Нигер, Мавритания, Гвинея, Сенегал, Кот д’Ивоар и Буркина Фасо и се намира в северозападния регион на континента.

Развитие на инфраструктурата

По-голямата част от населението на Мали е съсредоточено в южната част, като по-на север живеят предимно номади. На юг има по-лесен достъп до ресурси, селско стопанство и пазар за покупка/продажба на стоки.

Инфраструктурата до голяма степен отразява приспособяването към това географско и демографско разпределение. Пътната инфраструктура в Мали е особено заинтересована от създаването на мрежа от свързаност между хора, ресурси и експортни пристанища. Ето защо Мали има една от най-пространствено концентрираните инфраструктурни мрежи на континента.

Има три международни коридора, които свързват Мали без излаз на море с морето: Тема-Уагадугу-Бамако, Дакар-Бамако и Абиджан-Феркесеседугу-Бамако. Тези маршрути спомагат за пренасянето на малийския износ до централните пристанища за корабоплаване, както и за междурегионална търговия между други нации. И двете спомагат за изграждането на икономиката в Мали, вместо да я поддържат като самостоятелна страна, бореща се с бедността.

Локална и глобална свързаност

Свързаността на пътната инфраструктура в Мали значително подобри перспективите за местен и глобален бизнес. Например има транснационална междуградска магистрала, известна като Kankan-Kourémalé-Bamako, която е единственият начин за влизане и излизане между Конакри (пристанищен град в Гвинея) и Бамако (столицата на Мали). Групата на Африканската банка за развитие подчертава как тази магистрала е „революционизирала ежедневието на хиляди хора“. По магистралата се наблюдава увеличение на трафика за пътуващи работници, които сега могат да пътуват на по-големи разстояния за по-добра работа. Търговците разположиха щандовете си покрай магистралата и отбелязаха значително увеличение на клиентите и печалбите.

Мали върши отлична работа, за да поддържа своите пътища, особено важните магистрали и междурегионалните методи за транспорт. Пътната инфраструктура в Мали гарантира отлична безопасност за всички потребители; всъщност, новосъздадената пътна администрация позволи необходимата поддръжка през цялата година.

Въпреки недостатъчното финансиране, пътната инфраструктура в Мали е подчертан приоритет за проправяне на пътя за икономически растеж. Правителството на нацията е насочило голяма част от националните си средства към поддръжка и развитие на цялостната пътна мрежа и в резултат на това Мали даде отличен пример на съседните страни как да диверсифицират икономиката си чрез разширяване на транспортните мрежи.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button