КАКВО Е ВИНЕТЕН СТИКЕР В ЕВРОПА? - Автокъща IS Auto

КАКВО Е ВИНЕТЕН СТИКЕР В ЕВРОПА?

Винетката е стикер, който шофьорите трябва да закрепят на предното си стъкло, което означава, че са платили съответните данъци и такси, необходими за шофиране по магистралите на дадена държава, независимо дали са в кола под наем или притежават превозното средство. Шофьорите трябва да получат необходимата винетка за всяка изисквана страна при влизане, тъй като в момента няма универсален винетен стикер. Не се притеснявайте обаче, винетките са доста достъпни и могат да бъдат закупени на всеки граничен пункт в посочената необходима държава.

КОИ СТРАНИ ИЗИСКВАТ ВИНЕТКИ?

Ако планирате да шофирате по магистрали и автомагистрали (междущатски) в рамките на Австрия, България, Чехия, Унгария, Румъния, Словакия, Словения или Швейцария, ще трябва да закупите валидна винетка или рискувате да плащате допълнителни глоби и такси, които ще бъдат предадени от местните власти на вашия доставчик под наем и впоследствие на вас. Също така, не забравяйте да уведомите доставчика си на превозно средство под наем, че планирате да пренесете своя наем през всякакви граници, тъй като това без тяхното съгласие е забранено.

КЪДЕ МОГА ДА ЗАКУПЯ ВИНЕТКА?

Ако наемате автомобил в рамките на една от страните, които изискват винетка, тогава превозното средство под наем трябва вече да има винетка, оборудвана към предното стъкло на автомобила (не забравяйте, че винетките трябва да бъдат прикрепени към прозореца, в противен случай тя не е валидна и камерите за скорост могат да установят дали вашето моторно превозно средство има инсталирана или не). Ако идвате от околна страна, тогава ще трябва да закупите винетката на граничния пункт, от който влизате в страната.

КОЛКО Е ГЛОБАТА, АКО НЕ УСПЯ ДА ЗАКУПЯ ВИНЕТКА?

Още от is auto

Незакупуването на подходящата винетка може да доведе до допълнителни глоби и такси, започващи от около €60 ($65,85), така че не забравяйте да имате валидна винетка, за да избегнете допълнително плащане по време на пътуванията си в Европа.винетни такси полшапътни такси швейцариягражданска отговорноствинетни такси португалияпътни такси португалиявинетни такси германия

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button