Dodge Challenger Electric: Нова ера за спортните автомобили
Dodge Challenger Electric: Нова ера за спортните автомобили

Dodge Challenger Electric: Нова ера за спортните автомобили

March 23, 2023
0 Comments
https://youtube.com/watch?v=M5fTNZ6Z-28%3Ffeature%3Doembed

Dodge Challenger Electric: Нова ера за спортните автомобили…

Ако се опитаме да си представим автомобил Dodge с мускулесто тяло и мощен и шумен двигател… Някак си е трудно без да прибавим към цялата картинка резервоар с гориво, който придружава този шум. От компанията, обаче поставят началото на нова ера, в която Dodge Challenger се преобразява в изцяло електрически автомобил.

Dodge обяви Dodge Daytona SRT, който ще бъде пуснат на пазара през 2024 г., запазвайки скоростта по права линия и бързината на двигателя, както и 800-волтово задвижване на всички колела, което позволява по-бързо зареждане и по-бързо охлаждане.

Дизайнерите на електрическия Challenger са вдъхновили своя дизайн и дух от първия автомобил Dodge, който кара с 200 мили в час на пистата NASCAR през 1970 г. и се появява с името „Daytona“.

Електрически спецификации на Dodge Challenger:

Нека си припомним малко за Dodge Challenger Hellcat Redeye SRT и неговите превъзходни спецификации с V8 двигател, 797 конски сили и 6,2 литра. Challenger Hellcat има висока октанова производителност, а при Hellcat мощността на двигателя не може да се сравнява, както при всички автомобили Dodge.

С всички спецификации на Hellcat, новият електрически Challenger превъзхожда Dodge Challenger Hellcat SRT по скорост и притежава спецификации, не по-малко впечатляващи от останалите версии на Dodge.

Дизайнът

Дизайнът на електрическия Dodge Challenger не е напълно ясен, но първоначалните му изображения показват сходство с дизайните на Dodge от шейсетте и седемдесетте години и изразяват желанието на Dodge да постави спортен, традиционен дизайн за първата кола от тази версия.

Dodge Challenger Electric: Нова ера за спортните автомобили

Предната част на електрическия Challenger изглежда плоска и широка. Като известния Dodge Challenger през 70-те години, а задната част е наклонена нагоре с изпъкнал заден спойлер. Challenger се предлага с многостепенна трансмисия с пера за смяна на предавките на волана и трансмисия с пистолетна ръкохватка.

Представянето на Dodge Challenger

Електрическият Challenger вероятно ще бъде толкова бърз, колкото обикновените автомобили на Dodge. Ще има най-вече два електрически мотора, които ще произвеждат 884 конски сили на базата на STLA, предоставена от Stellantis. Съответно изминаването от 0 до 62 мили за две секунди вече не е трудно за постигане. Също така съдържа 645 lbs. на въртящия момент.

Що се отнася до автомобилната батерия, вероятно тя ще съдържа батерии с капацитет между 101 и 118 kWh и по този начин ще достигне пробег от 500 мили.

Шофирането

Новият Challenger има атрактивен и елегантен дизайн. Тясно свързан с дизайна на Dodge, и когато се управлява, той осигурява динамичен въздушен поток през отличителните си предни калници, за да подобри притискащата сила.

Dodge поддържа шофирането си както обикновено. Не можете да си представите ентусиазирано шофиране по пътя, без да се насладите на рева на спортна кола. Ауспухът е добавен като оригинална част от оборудването, съдържащо усилвател и контролна зала, разположена в задната част на автомобила.

Цената

Няма новини за потенциалните цени за този бъдещ модел.

Изглежда, че електрическият Challenger ще запази красотата и блясъка на базираните на гориво автомобили Dodge. Както и спортното представяне и суетата, и остава да видим скорошното му пускане през 2024 г.

https://www.dodge.com/dodge-muscle.html#e-muscle

Ако ви харесва това, което четете, може да ни подкрепите, за да продължим да ви поднасяме интересна и любопитна информация!


ИЗТОЧНИК: ЧЕСТНО.БГ

#image_title

Add a comment

Categories

Recent Posts

About us

John Hendricks
Blog Editor
We went down the lane, by the body of the man in black, sodden now from the overnight hail, and broke into the woods..

Шоурум – София

 • Пон – Пет: 9:00 – 18:30
 • Събота: 9:00 – 18:30
 • Неделя: 9:00 – 18:30
 • София, Околовръстен път 147 с/у Декор Център
 • тел: +359 886 289 989 / +359 889 308 080
 • имейл: [email protected]

Шоурум – Варна

 • Пон – Пет: 09:00 – 18:00
 • Събота: 09:00 – 16:00
 • Неделя: Почивен
 • Варна, Бизнес парк – сграда B8
 • тел: +359 899 266 666
 • имейл: [email protected]

За потребителя

 • Условия за ползване
 • Защита на данни
 • Политика за бисквитки
Copyright © 2002 - 2024 IS AUTO. All rights reserved.